23 Ocak 2017 Pazartesi

BUZLUK BÖREĞİ TARİFİ

Merhabalar sevgili dostlar..

Sizlerde aniden gelen arkadaşlarınız,dostlarınız için hazırda bulunan dolabınızda hemen çıkarıp çıtır çıtır önüne koyabileceğiniz böreğiniz olsun istermisiniz.

Tabiki istersiniz.

Bu tarifimle kimseye mahcup olmıyacak ve aniden gelen dostlarınıza nefis bir ikram sunmuş olacaksınız.,

Evet biliyoruz bunu biz hep yapar dolabımızda bulundururuz diyenler ise birde benim tarifimle deneyin olurmu..





Buzluk böreği.. ·

MALZEMELER: · 
6-8 yufka dilerseniz daha fazlada hazırlayabilirsiniz · 
1 su bardağı süt · 
125 gr tereyağı yoksa margarin 
İÇ MALZEMESİ İÇİN: · 
Arzu ettiğiniz bir iç malzeme kıyma kullanırsanız kıymanızı once soteleyın. 
ÜZERİ İÇİN : · 
Bir parça tereyağı · 

YAPILIŞI: · 
2 adet yufkayı üst üste koyalım. 
Dilediğimiz büyüklükte şeritler halinde keselim. ( 2 adet üst üste konulmuş yufkadan 9- 10 adet çıkıyor 
Tere yağını yakmamaya dikkat ederek eritelim ve üzerine sütü ilave edelim. 
Kestiğimiz 2 kat şeridin üzerine süt ve tereyağ karışımını fırça veya kaşık yardımıyla sürelim. 
altta kalan yufkaya yag sürmüyoruz üsttekine süreceğiz. 
Kullanacağımız iç malzememizi ucuna koyup, rulo şeklinde saracağız 
Daha sonra süzgece 5-6 adet böreği koyup, musluk altında tutarak sudan geçirecağiz. 
Sudan geçirdiğimiz börekleri buzdolabı poşetlerine yerleştireceğiz ve dondurucumuza kaldıracağız. 
İstediğimiz zaman börekleri buzluktan çıkarıp buna dikkat ÇÖZDÜRMEDEN yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine dökmek için 
Tavada börek sayısına yetecek kadar tereyağimizi kızdıralım ve hemen böreklerin üzerine dökelim. 
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim. 




Bu kadar sevgili dostlar.Nefis bir lezzetle daha buluştuk Eminim sizlerde artık buzluğunuzda herzaman bulunduracaksınız..Haydi kolay gelsin..

Sevgilerimle....

Etiketler: ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa